DESIGN SPRINT à la MARATHON

Een tijd geleden schreef ik een blog, waarin ik de vergelijking maakte tussen een Design Sprint en vliegen. Oftewel het zitten in een vliegtuig. Nu wil ik graag een marathon met een sprint vergelijken.

Een marathon is een hardloopwedstrijd met een afstand van 42,195 km. Dat is een behoorlijke afstand! Het tegenovergestelde dus van een sprint. Als je een  zogeheten ‘sprintje trekt’, dan ren je, heel snel, over een relatief korte afstand (zo’n 60 – 400 meter). Dit geldt overigens niet alleen voor het hardlopen, maar bijvoorbeeld ook voor schaatsen, een van onze favoriete sporten (om naar te kijken). Om de essentie van het verhaal duidelijk te krijgen, heb ik gekozen om de hardlooptermen te gebruiken. 

De vergelijking

De bewegingspatronen van een hardloper (marathon) en sprinter (sprint) zijn vergelijkbaar. Je zou dus kunnen zeggen dat met een Design Sprint je een sprint trekt over de afstand van een marathon. Huh, hoor ik je nu denken. Hoe kan je nou een sprint trekken over een dergelijke afstand? Ja dat is een hele goede vraag, welke ik je graag wil beantwoorden. 

 

De benodigdheden

Wat heb je nodig om een marathon te rennen? Goed schoeisel, inderdaad. Maar goede hardloopschoenen is niet het enige wat je nodig hebt om een wedstrijd uit te kunnen lopen. Dit geldt ook voor een Design Sprint, alleen een idee is niet genoeg. 

Als eerste heb je training nodig, een schema op maat gemaakt voor de marathonloper. Door het probleem – of de uitdaging namelijk de marathon uitlopen – vast te stellen, kan je ook een trainingsschema op maat maken. 

Kortom, de oplossing om de wedstrijd te winnen, of in ieder geval de marathon uit te lopen. Bij Design Sprint definiëren wij ook eerst het probleem, om vervolgens een passend ‘trainingsschema’ te maken. De sprint met de duur van 1 week, wordt aangepast aan de behoefte van de klant en ook van het probleem. 

 

Het juiste moment

Kies het juiste seizoen om te trainen. Denk er dan ook gelijk aan om te trainen op het tijdstip dat de marathon plaatsvindt. Met een Design Sprint stel je een team samen waarmee je de sprint wil doen zodat het behoefteonderzoek zo goed mogelijk wordt uitgevoerd. Met dit team kan je snel en efficiënt werken, en kom je sneller tot de beste en een passende oplossing voor je eindgebruiker.

 

De juiste tools

De juiste tools. Je hebt natuurlijk naast een stappenplan, waar wij mee werken (verdeeld over 1 week), ook andere tools nodig. Zoals een hardloper uithoudingsvermogen moet opbouwen door te trainen, moet hij/zij ook voldoende rust houden tijdens de trainingsperiode. Daarnaast moet hij/zij ook rekening houden met zijn/haar voeding en voldoende water drinken. Zo blijf je in topconditie. Met een Design Sprint is dit niet anders. 

 

De strijd voor resultaat

Om zo snel mogelijk bij de juiste oplossing te komen en een gebruiksvriendelijk prototype af te kunnen leveren, heb je als team informatie nodig. Informatie over de gebruiker, zoals je doelgroep. Maar ook eenvoudige dingen, zoals een pen en post-its om al je ideeën te kunnen noteren tijdens de brainstormsessie. De kern ligt bij vooraf meer informatie verschaffen aan het team over het doeleinde van de sprint, en hoe deze in zijn werk gaat. Dit is essentieel om je goed voor te kunnen bereiden, alvorens de sprint begint. Je kunt het zien als een warming-up voor je training of in dit geval, de Design Sprint. 

Een Design Sprint is dus eigenlijk hetzelfde als hardlopen, maar dan wel in een marathon-vorm. 

 

Wil je weten wat wij van Design Sprint voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier voor de mogelijkheden.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.